Managementul calitatii

Apisrom a implementat sistemul HACCP din 2008, iar ulterior a fost certificata conform noului standard pentru Siguranta Alimentelor ISO 22000 de catre TUV Austria.

Ca urmare a indeplinirii cerintelor prevazute de legislatia europeana privind procesarea si comercializarea produselor de origine animala (mierea este catalogata asfel), Apisrom a obtinut autorizatia H20 EC, autorizatie sanitara-veterinara pentru efectuarea comertului intracomunitar.

Controlul calitatii

Mierea preluata de la apicultori este verificata atat organoleptic, cat si prin analize de laborator. Se au in vedere aspectul, consistenta, culoarea, mirosul si gustul. Din punct de vedere fizico-chimic, se stabilesc umiditatea, aciditatea, continutul de zaharuri, HMF, precum si prezenta reziduurilor de antibiotice.

De asemenea, prin analiza microscopica a polenului, avem posibilitatea de a determina cu exactitate sortimentul floral din care provine acea miere. In plus, pe tot parcursul fluxului tehnologic, sunt prelevate mostre de miere pentru analize, atat de la loturile formate cat si de la produsele finite.