Miere de salcam

Mierea de salcam este una dintre cele mai cunoscute sortimente de miere, datorita gustului delicat, cu tenta florala. In compozitia ei intra vitamine (B1, B2, B6, B12), minerale si enzime esentiale pentru o viata sanatoasa.

Continutul ridicat de fructoza o face sa ramana foarte mult timp in stare lichida fara sa cristalizeze (12 – 18 luni de la data recoltarii).

Mierea de salcam este un tonic foarte bun, fiind recomandata persoanelor cu imunitate scazuta sau aflate in convalescenta. Datorita ph-ului slab acid poate fi folosita cu succes in tratarea afectiunilor digestive cum ar fi gastritele si ulcerele.

Miere de tei

Mierea de tei este considerata una dintre cele mai bune varietati de miere. Este foarte bogata in vitamine, mai ales cele din complexul B si aminoacizi. Acest sortiment de miere cristalizeaza relativ repede, mai ales intr-un mediu rece. In stare cristalizata are un aspect untos, cu cristale mari si albe.

Mierea de tei actioneaza ca sedativ pentru sistemul nervos, fiind recomandata persoanelor care sufera de insomnii. De asemenea, are proprietati antiinflamatorii si antiseptice, fiind de ajutor in tratarea bronsitelor, bronsiolitelor si problemelor renale.

Miere de coriandru

Mierea de coriandru are o culoare rosiatica, este aromata si parfumata, este un ideal pansament gastric (datorita pH-ului usor alcalin) si are efecte benefice pentru tratarea ulcerului si a gastritelor hiperacide. De asemenea, mierea de coriandru protejeaza ficatul si ajuta in constipatie, balonari si indigestie.

Mierea diluata cu apa calduta si zeama de lamaie, administrata cu o ora inaintea meselor, amelioreaza aciditatea gastrica, calmeaza durerea, se comporta ca un pansament, contribuind si la cicatrizarea ulceratiei, in cazul celor care sufera de ulcer gastric.

Miere de rapita

Mierea de rapita este albicioasa si cristalizeaza la 10-15 zile de la recoltare. Poate fi folosita in trateaza afectiunilor rinichilor si aparatului respirator, reduce colesterolul, ajuta in tratarea osteoporozei datorita continutului ridicat in enzima Q3, ajuta pancreasul si splina, protejeaza ficatul.

Unele studii arata ca are si un anumit caracter anticancerigen.

Datorita proprietatilor antibacteriene, anestezice si cicatrizante mierea se utilizeaza in tratarea plagilor supurate si celor care se cicatrizeaza greu, in arsuri, ulcere varicoase si rani profunde.

Miere de floarea soarelui

Mierea de floarea soarelui este dulce si foarte parfumata, cunoscuta pentru proprietatile sale tonice si revigorante, stimuleaza imunitatea si are proprietati afrodisiace.

Mierea de floarea soarelui este, de asemenea, un stimulent intelectual excelent deoarece contine lecitina in stare pura si o cantitate mare de sedimente de polen. De asemenea, aceasta are proprietati antibiotice si antibacteriene si stimuleaza circulatia sangvina.

Miere poliflora

Mierea poliflora este considerata a fi o miere completa, in compozitia sa intrand vitamine, enzime si saruri minerale de fier, fosfor, calciu si potasiu. Este usor de asimilat de organism datorita continutului sau de glucoza, sucroza si fructoza.

Chiar daca mierea poliflora cristalizeaza usor, proprietatile sale raman neschimbate. Cristalizarea este un proces natural, care atesta faptul ca produsul este curat, pur. Mierea poliflora este un excelent remediu pentru problemele digestive si hepatice, imbunatateste activitatea inimii si stimuleaza apetitul

Miere BIO

Mierea bio sau mierea ecologica este obtinuta cu respectarea unor conditii stricte (ca si in cazul celorlalte produse ecologice) dintre care mentionam: 

  • Stupina trebuie sa fie amplasata intr-o zona ecologica, adica fara factori poluanti industriali sau culturi intensive care sunt tratate cu pesticide.
  • Nu este permisa utilizarea niciunui antibiotic in tratarea familiilor de albine.

Organismele de certificare ecologica verifica pe parcursul anului aceste conditii si multe altele, si preveleaza pentru analize mostre din miere si ceara.

De retinut faptul ca si ceara folosita la producerea fagurilor artificiali ecologici trebuie sa provina doar din stupine certificate eco.

In oferta noastra gasiti 3 sortimente de miere bio: poliflora, tei si salcam. 

Produse HoReCa

Pentru micul dejun, ca indulcitor pentru ceai, lapte, cafea, ambalam si distribuim in retelele de hoteluri si restaurante miere la caserole de 20g, stick de 15g si borcanase de 30g.

Aceste produse sunt ideale pentru retelele hoteliere, restaurante, cafenele, ceainarii, oferind cantitatea de miere necerara unui plus de energie si savoare pentru intreaga zi.